Βασικά Εργαλεία για Κατασκευή

Βασικά εργαλεία και υλικά που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό των κοσμημάτων!

Βασικά υλικά που θα χρειαστείτε:

Στοπάκια

Τα στοπάκια είναι απαραίτητα για να φτιάξετε  κούμπωμα με ατσαλόσυρμα (γνωστό και ως ντίζα) και πετονιά. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Κόβετε ένα κομμάτι ατσαλόσυρμα, (το μέγεθος αναλογεί από το  τι θέλετε να κατασκευάσετε, κολιέ ή βραχιόλι) και περνάτε μέσα το στοπάκι. Στη συνέχεια περνάτε μέσα από το στοπάκι και την άκρη από το ατσαλόσυρμα ώστε να δημιουργήσετε μια θηλιά. Πιέζετε με την πένσα για να κλείσει το στοπάκι. Προσθέτετε όλες τις χάντρες και στην συνέχεια για να κλείσει και η άλλη μεριά του κοσμήματος σας κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία, βάζοντας μέσα και το παγαλάκι για να κουμπώσει στην ήδη υπάρχουσα θηλιά. Το κούμπωμα σας είναι έτοιμο! Τα στοπάκια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για διακοσμητικά ενδιάμεσα στοιχεία!

Κρικάκια

Τα κρικάκια χρησιμοποιούνται για να συνδέσουν το κόσμημα με διάφορα στοιχεία (να ενώσουμε το ένα κομμάτι με το άλλο) και να τοποθετηθεί το κούμπωμα. Η χρήση τους είναι πολλαπλή . Τα  ανοίγετε και τα κλείνετε πλάγια με  την επίπεδη πένσα για να μην χαλάσει η καμπύλη τους. Θα χρειαστείτε  δυο πενσάκια, κρατήστε την μια πλευρά από το κρικάκι με το ένα πενσάκι και την άλλη με το άλλο.

Προσοχή:

Όταν κλείνουμε τα κρικάκια είναι σημαντικό να εφάπτονται απόλυτα οι δύο άκρες! Αν δεν κλείσουν σωστά μπορεί να  δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανθεκτικότητα τους. Τα κλείνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα ανοίξαμε.

Ακροδέκτες

Οι ακροδέκτες είναι χρήσιμοι όταν πρόκειται να φτιάξετε ένα κόσμημα με κορδόνι ή πολλά κορδόνια μαζί. Τους  τοποθετείτε στην άκρη του κορδονιού και στην συνέχεια, με την επίπεδη πένσα πιέζετε καλά και τις δύο πλευρές του ακροδέκτη και σφίγγετε καλά (αν θέλετε στον ακροδέκτη μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόλλα για περισσότερη ασφάλεια).  Η κάθε άκρη έχει μια θηλιά, στην οποία συνδέετε ένα κρικάκι  για να προσθέσετε μετά το κούμπωμα. Επίσης, υπάρχουν οι ακροδέκτες οι οποίοι δεν δέχονται πίεση, αλλά χρειάζονται μόνο κόλλα.

Γράνες με μάτι/μπίλια /καρφί

Οι γράνες είναι κομμάτια σύρμα που στην μία μεριά μπορεί να έχουν θηλιά, μπίλια  ή να μοιάζουν με καρφάκια. Από τα βασικότερα και πιο χρήσιμα μεταλλικά εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσετε στις τεχνικές. Τις γράνες που στη άκρη έχουν θηλιά, δηλαδή τις γράνες με μάτι, τις χρησιμοποιείτε  όταν πρόκειται να προσθέσετε συνέχεια στο κόσμημα σας π.χ. αν  θέλετε να κρεμάσετε κάτι, σε αντίθεση με τις γράνες με μπίλια ή καρφί, οι οποίες είναι χρήσιμες όταν δεν πρόκειται να ακολουθήσει άλλο σκέλος. Με αυτού του είδους γράνες κατασκευάζουμε, συνήθως, τα σκουλαρίκια. Για να κλείσει η γράνα κάντε μια θηλιά στο αντίθετο άκρο χρησιμοποιώντας το μυτοτσίμπιδο (στρογγυλή πένσα).

Παπαγαλάκια

Τα παπαγαλάκια είναι τα κουμπώματα μας! Τα χρησιμοποιούμε για να κλείσουμε ένα κόσμημα. Τα παπαγαλάκια θεωρούνται τα πιο ασφαλή. Υπάρχουν επίσης και τα κουμπώματα  -Τ- (κύκλος με μπάρα) τα οποία έχουν ίδια χρήση! Είναι απαραίτητο να συνδεθούν με ένα κρίκο.

Βασικά Εργαλεία

Πένσα

Είναι το εργαλείο το οποίο χρησιμεύει για να πιέζετε και να λυγίζετε το σύρμα. Επίσης στο εσωτερικό της  έχει την δυνατότητα κοπής!

Μυτοτσίμπιδο

Είναι η πένσα με την στρογγυλή μύτη, το οποίο χρειάζεστε για να δημιουργήστε θηλιές και να λυγίσετε το σύρμα. Είναι χρήσιμο στο να κάνετε κύκλους και καμπύλες.

Κόφτης

Εξίσου σημαντικό εργαλείο. Το χρησιμοποιείτε για να κόβετε δύσκολα σημεία με μεγαλύτερη  ακρίβεια.

Κόλλα

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για κλείσετε το κόσμημα σας με ακροδέκτη ή με μαγνητικό κούμπωμα. Επίσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε γενικά για να κάνετε πιο σταθερές τις κατασκευές σας.

Βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τις δημιουργίες σας εδώ!