Η Ιστορία της Καλειδοσκοπικής Πέτρας

Το Οπάλιο είναι ένας από τους πιο όμορφους λίθους. Εμφανίζει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και για πολλούς είναι ακόμη ομορφότερο και από το διαμάντι!

Οι συγγραφείς έχουν συγκρίνει τις πέτρες οπάλ με ηφαίστεια, γαλαξίες και πυροτεχνήματα! Θαυμαστές της πέτρας, της έδιναν ασυνήθιστα και ποιητικά ονόματα όπως, Πανδώρα, το Φως του Κόσμου και Αυτοκράτειρα. Στην αρχαία Ρώμη, αυτή η πέτρα συμβόλιζε την αγάπη και την ελπίδα. Οι Ρωμαίοι της έδωσαν το όνομα – opalus – συνώνυμο της λέξης ‘πολύτιμη πέτρα’.

Ο Ρωμαίος ακαδημαϊκός Πλίνιος παρατήρησε το εξής: ‘κάποιες πέτρες οπάλ έχουν παιχνιδίσματα μέσα της ισοδύναμα με τα βαθύτερα και τα πλουσιότερα χρώματα των ζωγράφων. Κάποιες άλλες προσομοιάζουν τις φλόγες του φλεγόμενου θείου και την λαμπερή πυρκαγιά του καυτού λαδιού.’ Θαύμαζε ότι αυτό το καλειδοσκοπικό διαμάντι συμπεριλάμβανε το κόκκινο από το ρουμπίνι, το πράσινου του σμαραγδιού, το κίτρινο του τοπάζ, το μπλε από το ζαφείρι και το μοβ του αμέθυστου.

Πολλές κουλτούρες πιστεύουν πως το οπάλ έχει υπερφυσική προέλευση και δύναμη. Αραβικοί μύθοι λένε ότι έπεσε από τους ουρανούς σε λάμψεις αστραπών. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το οπάλ έδινε στους ιδιοκτήτες του το δώρο της προφητείας και τους προστάτευε από αρρώστιες. Οι Ευρωπαίοι από την αρχή θεωρούσαν πως το διαμάντι είναι σύμβολο ελπίδας, αγνότητας και αλήθειας.

Σήμερα αυτή η πέτρα στολίζει τα πιο ιδιαίτερα κοσμήματα σε όλο τον πλανήτη. Αγαπημένη επιλογή από διάφορους σχεδιαστές κοσμημάτων και ενδυμάτων, στο χώρο της μόδας όπως Christopher Kane, Balenciaga και Manolo Blahnik.

Βρείτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το trend εδώ!