Η Γιορτή της Μητέρας – 14 Μαΐου – Happy Mother’s Day!

Μία γιορτή αφιερωμένη σε ένα μοναδικό πρόσωπο στη ζωή μας!

Η γιορτή της Μητέρας έχει τις ρίζες της στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων. Κάθε άνοιξη, στην αρχαία Ελλάδα γινόταν μία τελετή προς τιμήν των μυθολογικών μητρικών θεοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν την τελετή τιμούσαν τη θεά Ρέα, κόρη τιτάνα, της θεάς Γαίας και του θεού Ουρανού. Στην αρχαία Ρώμη, επίσης, υπήρχαν ανοιξιάτικες τελετές τις οποίες και αφιέρωναν στην Magna Mater (‘Μεγάλη Μητέρα’), τιμώντας την για τις προστατευτικές της ιδιότητες.

Προχωρώντας στα χρόνια, υπήρχαν διάφορες γιορτές και φεστιβάλ προς τιμήν της Μητέρας. Παρ’ όλα αυτά η σημερινή μορφή της γιορτής της Μητέρας οφείλεται στην Anna Jarvis, η οποία όρισε την Ημέρα της Μητέρας στην Αμερική! Η μητέρα της πάντα εξέφραζε πόσο θα ήθελε να υπάρχει μία μέρα τον χρόνο προς τιμήν της μητέρας. Παρά το θάνατό της μητέρας της, η Anna δε ξέχασε ποτέ την επιθυμία της. Για αυτό το λόγο, έναν χρόνο μετά το θάνατό της, η Anna έστειλε γαρύφαλλα, τα αγαπημένα λουλούδια της μητέρας της, στην εκκλησία για να την τιμήσει. Έπειτα, αφού συγκέντρωσε αρκετούς υποστηρικτές, ξεκίνησε να γράφει σε ανθρώπους που είχαν την εξουσία να ορίσουν μία επίσημη γιορτή. Οι προσπάθειές της είχαν ανταπόκριση και στις 8 Μαΐου του 1914 υπογράφηκε επισήμως πως η κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου θα είναι αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας!

Φέτος η Γιορτή της Μητέρας είναι στις 14 Μαΐου! Για κάτι τόσο μοναδικό στη ζωή μας, αξίζει μία μοναδική εμπειρία! Αφιερώστε λοιπόν, λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε τον δικό σας τρόπο για να εκφράσετε την αγάπη σας προσφέροντάς της κάτι μοναδικό και φτιαγμένο για εκείνη. Έτσι, ακόμη και εάν ξεκινάτε τώρα την τέχνη του tailor-made κοσμήματος, αυτό το δώρο θα είναι το πιο όμορφο στα μάτια της μητέρας σας γιατί θα έχει δημιουργηθεί με αγάπη από εσάς.

Ανακαλύψτε μοναδικά υλικά για να δημιουργήσετε το πιο όμορφο δώρο!