Ονειροπαγίδες… Όνειρα γλυκά με το πιο boho διακοσμητικό!

Δημιουργήστε το πιο in-style boho διακοσμητικό για το σπίτι σας και… όνειρα γλυκά!

Η ονειροπαγίδα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραδόσεις των ιθαγενών της Αμερικής. Η ιστορία λέει πως η φυλή Ojibwa Chippewa πίστευε πως μία μυστική θεότητα με τα χαρακτηριστικά της αράχνης, έντομο το οποίο θεωρούσαν ιερό, προστάτευε τη φυλή τους. Καθώς όμως η φυλή μεγάλωνε, για να καταφέρει η θεότητα να τους προστατεύει όλους, δημιούργησε την πρώτη ονειροπαγίδα. Παίρνοντας τη δημιουργία αυτή της θεότητας ως παράδειγμα, οι γιαγιάδες και οι μητέρες της φυλής ξεκίνησαν να πλέκουν και εκείνες ονειροπαγίδες για να προστατεύσουν κυρίως τα παιδιά τους. Η ονειροπαγίδα προστάτευε τον ύπνο των παιδιών καθώς φυλάκιζε τους εφιάλτες και ελευθέρωνε τα όνειρα στο κεφάλι αυτού που κοιμόταν. Η ονειροπαγίδα αποτελούνταν από το δίχτυ μέσα στο στεφάνι, τις χάντρες που ήταν πλεγμένες μέσα στο δίχτυ και τα φτερά που κρέμονταν κάτω από το στεφάνι.

Ο μύθος λέει ότι το δίχτυ που έπλεκαν μέσα στο στεφάνι παγίδευε τα άσχημα όνειρα στον ιστό και ότι το πρωινό φως του ήλιου τα έκαιγε. Για αυτό το λόγο και η ονειροπαγίδα έπρεπε να τοποθετηθεί πάνω από το κρεβάτι και σε σημείο που να πέφτει το φως του ήλιου. Οι χάντρες που ήταν περασμένες στο δίχτυ της ονειροπαγίδας ήταν χάντρες από πολύτιμα κειμήλια και στολές αρχηγών και προγόνων της κάθε οικογένειας. Όσον αφορά τα φτερά, η λειτουργία τους αφορούσε στην καθοδήγηση των ονείρων στον ύπνο του προστατευομένου. Τα καλά όνειρα έπεφταν στο δίχτυ και αντί να παγιδευτούν όπως οι εφιάλτες, γλιστρούσαν μέσα από τον ιστό και κατέβαιναν προς τα φτερά, τα οποία ομαλά οδηγούσαν τα όνειρα στο κεφάλι.

Στην σημερινή εποχή η ονειροπαγίδα, πέρα από ένα προστατευτικό σύμβολο των ανθρώπων από τα άσχημα όνειρα, αποτελεί και ένα από τα πιο όμορφα και boho διακοσμητικά. Έχουν διάφορα μεγέθη και μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και συνδυασμούς. Για το απόλυτο boho καλοκαιρινό mood μπορείτε να στολίσετε το δωμάτιό σας, το μπαλκόνι σας ή ακόμη και τον κήπο σας με μία ονειροπαγίδα που θα δημιουργήσετε εσείς, βάσει των χρωμάτων, των συνδυασμών και του μεγέθους που επιθυμείτε να έχει η δική σας ονειροπαγίδα!

Είσαστε έτοιμη να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τη δική σας ονειροπαγίδα; Βρείτε ό,τι χρειάζεστε εδώ!