Η έμπνευση είναι στις ρίζες μας: Mary Katrantzou Spring/Summer 2017

Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 και η Mary Katrantzou ζωντανεύει την collection της για τη νέα σεζόν επιστρέφοντας στις ρίζες της.

H  σχεδιάστρια με την ελληνική καταγωγή, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την νέα της collection στο Fashion Week Spring/Summer 2017! Συγχωνεύοντας τον αρχαίο πολιτισμό με τον φουτουρισμό, ξεθάβοντας Μινωικά μοτίβα και δίνοντας σε κλασσικές αγγειογραφίες μία πινελιά από pop-art των 60’s, η σχεδιάστρια έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να είναι στο επίκεντρο της μόδας για το 2017!

Κοιτώντας την collection της  Mary, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως η έμπνευση προέρχεται από την ελληνική κουλτούρα χωρίς καμία αμφιβολία – αρχαία άρματα στολίζουν διαγωνίως φορέματα σε Α-γραμμή, ηλιαχτίδες διακοσμούν στενά παντελόνια και χρωματιστά μοτίβα εκρήγνυνται γύρω από ελληνικές μελανόμορφες αγγειογραφίες που διακοσμούν το μπούστο των ενδυμάτων!

«Ήταν όλα Ελλάδα – παρατηρούσα τον Μινωικό πολιτισμό και ένιωσα πως έπρεπε να διατηρήσω το συναίσθημα που μου προκαλούσε, για αυτό διατήρησα το μοτίβο της collection πιστά σε αυτό που έβλεπα.»

Αυτό που δημιούργησε πραγματική έκπληξη ήταν το γεγονός πως πάρα τη χρωματική ποικιλομορφία στην collection, τα ρούχα φαινόντουσαν απλά και κομψά. Τα μοντέλα εξέφραζαν μία ελευθερία και μία ενεργητικότητα, παρά το γεγονός του ότι στην collection, δεν υπήρχαν οι κλασικοί αρχαιο-ελληνικοί αέρινοι χιτώνες, με εκτεθειμένους τους ώμους.

«Υπάρχει λοιπόν, ένα μείγμα πολλών οπτικών, κινητικών και ψυχεδελικών τρόπων για να παραμορφώσεις και να ντύσεις τις αρχαίες Μινωικές οντότητες, ιέρειες και γενικά τις θηλυκές Μινωικές μορφές.»

«Υπάρχουν πολλές εικόνες που μπορείς να βρεις σε αρχαία ευρήματα. Εγώ λοιπόν, προσπάθησα να τις τυλίξω με έναν τρόπο που να δημιουργεί μία διαφορετική αισθητική.»

Είχαμε τρία χρόνια να δούμε ένα full print show από την σχεδιάστρια Mary Katrantzou – και ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσει νέες ιδέες! Το show και η collection ήταν μία ανάσα ανανέωσης και για την σχεδιάστρια αλλά και για το χώρο της μόδας! Πάρα την έντονη αλλαγή μοτίβων το συνολικό θέαμα ήταν πολύ αρμονικό. Κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και των σύγχρονων prints.

Βρείτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το trend εδώ!